Конзервативни покрет Наши обавештава јавност да ће покренути низ акција за одузимање имовине, укључјући и подношење кривичних пријава против Социјалистичке партије Србије која је незаконски приграбила имовину некадашњег Савеза комуниста Србије (СКС) и Социјалистичког савеза радног народа (ССРНЈ) .

КПН подсећају јавност да је 17. јула 1990. у Центру „Сава“, настала Социјалистичка партија Србије и то  уједињавањем Савеза комуниста Србије (СКС) и Социјалистичког савеза радног народа (ССРНЈ) која је приграбила комплетну имовину онивача нове партије   у коју спадају новчани фондови, зграде, пословни простори, аутомобили…

Конзервативни покрет Наши опомиње јавност да је на СПС  заведено 27 објеката, површине од око 12.000 квадрата, а располажу и са још 53 некретнине које су некад имале статус друштвене својине.

Имовина Социјалистичке партије Србије мери се у десетинама милиона евра, а у многим општинама по Србији објекти који су у њиховом власништву издају се у закуп државним институцијама и општинским органима и на тај начин се странка додатно финансира.

На овај начин поједине општине су оштећене за милионске износе за плаћање закупнина које им нису потребне, а такве одлуке доносе се од општинскоих власти које су у коалицији са Социјалистичком партијом Србије на нивоу читаве Србије.

КПН позива надлажне органе да испитају на који начин Социјалистичка партија Србије издаје у закуп отету имовину и најављујемо кампању за одузимање имовине ове параполитичке организације која деценијама опстаје захваљујући криминалним активностима њених лидера.

Информативна служба

КПН