У недељи за нама доживели смо низ политичких догађаја, који се крећу у распону од комедије до хорор филма, са примесама XXX и СФ жанрова.
Вучић је брутално рушен.
Најпре се играло коло испред скупштине у `зинат НАТО пакту и Трилатерали, обратио нам се и Петар Челик чоко лешник, као и низ других опскурних ликова. Формирали су нову “Народну Републику Србију”, а затим су поднели оставке, па су опет играли коло, а једна госпођа је и подврискивала…
Трудио сам се да схватим шта се догодило и ако ми верујте дан данас ми није јасно. Сунђер Дунђер, Чоко лешник, коло, човек са хармоником, 5г мрежа, влада у сенци, масони…
Таман што су се стишали, крете народни збор најављиван недељама. Ото Лого Ристо Ђого. Одредише 250 посланика, али било их је само 198, али шта да се ради. Битна је добра воља. Мало викаше, нису играли коло и одоше кући.
Почела је киша.
Петиција која мења све, није променила ништа, а и организатор није могао више да се замлаћује. Мама је спремила какао, да се дете не прехлади.
У том стигоше и избори.
Љуте снаге српске деснице и заклети либерали, поведоше љуту борбу против Вучића и власти. Свако на свој начин и према својим политичким убеђењима.
Удараше Вучића по цеваницима и тамо где највише боли.
Десница туче од 5г мреже и вакцина, па све до права паса и мачака, а и усташе што се спремају да нас нападну не поштедеше.
Метлаши најавише да ће се свим силама борити за суверенитет ове државе и да ће увек бити уз Вучића када су интереси државе на првом месту и да имају потпуно поверње у његовој борби за Косово.
Право да вам кажем, Вучићу не беше свеједно. Љуља се власт.
Како стоји Стамат? Стамат је стабилан. Кожна јакна му стоји боље него икад, мало се фуцнула око ревера, али битно да не дува превише. Златибор је то.
Радикали радикално. Вјерица чврсто заступа идеологију српског национализма. Нема зиме за Велику Србију. Вучић у стисци пред ЕУ, не зна како да оправда бујање национализма. Војвода се вратио из Хага!
Чанак, Чеда, Весна Пешић, Сергеј, Балша, ту и Лечић. Ударају са левог бока српски либерали, али не по Вучићу наравно, него по опозицији. Ни Вучићу није баш пријатно, када види докле су спремни да иду у обрачуну са бившим партијским колегама.
Они не играју коло као десничари. Они су доста финији. Они воле фине ноте, зато им Вучић свира клавир.
Лаке ноте, за лаке људе.
И у том се избори завршише.
Весеље се шири на све стране сад слободно по земљи идемо, ал` велике памтићемо дане, друже Ацо ми ти се кунемо.
Иван Ивановић