О Александру Вучићу мање више све је речено.
Сви знамо да је издајник, преварант, лажов, глумац, човек без морала, болесник, диктатор, бескрупулозан, лопов, криминалац…
То зна и он сам.
Али од смрти патријарха Иринеја, у глави ми је само једна реч којом се може описати Александар Вучић, а то је ПОДЛАЦ.
Подлац је заправо реч која најбоље описује Александра Вучића и у којој је обједињено све оно што знамо о њему.
Речник нам даје следеће објашњење шта је подлац и који су синоними везани за ту реч:
“нитков, бедник, бараба, безочник, дволичњак, лицемер, хуља, битанга, изрод, гад, безобразник, превртљивац, хипокрит, препредењак, бесрамник, покварењак, лош човек, бестидник, подмуклица, ђаво, ништарија, адраповац, сплеткарош, пробисвет, проклетник, мутивода, дрзник, псето, џукац, уштва, неваљалко, пропалица, нечасник, притворица, неваљалац, преварант, злобник, нечовек, злоћа, вуцибатина, симулант, непоштењак, пакосник, перфидник, гуја, џукела, мамлаз, протува, коњ, бирташ, морална наказа, смутљивац, заплотњак, балабандер, двоструки играч, берекин, муфљуз, морални имбецил, мутикаша, живина, од никога, ништавац, нико и ништа, неотесанац, хипокрита, претворник, зао човек, препреденко, особа с два лица, безвредник, животиња, фиг. бескичмењак фиг., крмак фиг., смеће фиг., морална нула фиг., погрда фиг., крпа (од човека) фиг., поган фиг., акробата фиг., морално смеће фиг., прасац фиг., поганчина фиг., свиња фиг., антихрист фиг., ђубре (од човека) фиг., покварен као мућак фиг., рег. палаворда рег., претворица рег., дволичник рег., фам. љигавац фам., љига фам., гнус фам., смрад фам., смрдљивац фам., нар. фукара нар., пичка нар., курвин син нар., рђа нар., шугавац нар., нечастива сила нар., гном нар., пизда нар., дркаџија нар., брука нар., шуфт рег., арх. угурсуз арх., фарисеј арх., апсолутна нула, галијот арх., хахар арх., ванцага арх., рет. фарабут рет., претварало рет., одљуд рет., стодлака рет…”
А сада би требало објаснити и зашто је подлац подлац.
Да ли сте икада упознали било коју особу која чека смрт српских Митрополита и Патријарха како би на њиховој смрти покушао да поново гурне себе у центар пажње и извуче било какву политичку корист.
То је најпре покушао када се упокојио Митрополит Амфилохије Радовић, где се попут лешинара обрушио на Црну Гору, а све са надаом да ће моћи да опере своју историју односа и да јавности представи како је са Митрополитом био у најбољим могућим односима.
Што је суштинска лаж.
Александар Вучић водио је бескрупулозну кампању против Митрополита Амфилохија месецима пре његова смрти. Није бирао ни начине ни средства како ће то чинити. Медији који су под директном контролом Александар Вучића оптуживали су Митрополита да цепа СПЦ, да ради за Мила Ђукановића, а подлост је ишла толико далеко да су га чак оптуживали и да спрема “сачекушу” за Александара Вучића.

Бруталним лажима које су долазиле од Вучићевих најближих сарадника попут Марка Ђурића и Николе Селаковића, Митрополит је оптуживан чак и да се бави “врачањем и да је издајник”.
Издајник је кључна реч која највише боли Александра Вучића.
Митрополит Амфилохије управо је годинама указивао на то да Александар Вучић спрема издају Косова и Метохије и то му Вучић никада није опростио.
До последњег дана живота спроводио је медијски линч над њим, а по смрти похитао је у Црну Гору са надом да ће му одржати посмртни говор и покушати да испегла своју биографију.
Вучићу није дозвољено да одржи говор на сахрани Митрополита, на шта је он одговорио тиме што је уз подршку ТВ Пинк у време сахране крстарио Подгорицом и држао конференције за штампу.
Он је по сваку цену морао бити у центру пажње.
На заупокојену Литургију је дошао на сам крај. Прање биографије и његових односа са Митрополитом није му пошло за руком.
По његовом повратку у Србију то су покушали његови медији са насловима “Митрополит и Вучић се помирили пре његове смрти” не би ли представио јавности да сваки сукоб који је имао са Митрополитом је био изглађен, што је наравно лаж.
Вучић је са несмањеном жестином износио лажи о Митрополиту и стављао му у уста речи које он никада није изговорио. То је ишло толико далеко да преко појединаца Вучић покушава да представи да је од Митрополита добио подршку за решавање Косовског питања.
Да, управо онога што је била кључна ствар са којом се Митрополит Амфилохије није слагао што се тиче Вучићеве политике.
На сахрани Митрополита Амфилохија Вучић није говорио.
Али сада жели да искористи своју шансу.
Упокојио се Патријарх Иринеј, који је мање више имао добре односе са властима у Србији.
Кажем мање више, јер се одлично сећам када му је Александар Вучић поручио “ућути попе” када се Патријарх огласио поводом поплава које су задесиле Србију и рекао да је то због одржавања безбожних геј парада које су доживеле свој процват за време Вучића.
И поред тога што су СПЦ и Патријарх небројено пута рекли да су Косово и Метохија неодвојиви део Србије, нису се ни оглашавали на Вучићеве изјаве о подели Косова ни на укидање српских институција на КиМ.
Одатле је дошло и сада оно већ чувено “Вучић се за Косово бори као лав”…
За то ћутање у јавности се већ водила прича добијан је новац за градњу Храма Светог Саве, а Вучић је добио и Орден Светог Саве за његов допринос за његову делатну љубав према мајци цркви, пожртвовано залагање за јединство српског народа и неуморну борбу за целовитост Србије, посебно за очување Косова и Меотхије у њеним границама.
Тумачења давања ордена су била разна. Од тога да је Патријарх на тај начин обавезао Вучића да не сме да изда Косово, па до тога да му је орденом дао подршку у издаји Косова и на тај начин сакрио пред народом његове праве активности.
Било како било, пре пар дана Патријарх је постао тешко болестан и јавност је очекивала оно најгоре јер вести које су долазиле од доктора који га лече нису биле ни мало охрабрујуће.
Александар Вучић није часио ни часа.
Облетао је око ВМА у којем је био смештен Патријарх, плакао, давао изјаве како му је пренео поздраве својих синова Вукана и Данила и да је Патријарх мирно склопио очи када је то чуо.
Рано ујутру Александар Вучић нас је први обавестио да се Патријарх упокојио.
То није урадио Синод СПЦ, то није урадио нико од надлежних Епсикопа, то је морао да уради подлац.
Подлац сада покушава да се политички окористи о смрт Патријарха.
Он мора да одржи говор на његовој сахрани када већ није могао на Митрополитовој. Медији су пуни чланака како је председник плакао, како је његова бивша, а садашња супруга Ксенија Вучић ронила сузе и пунила тастатуру док је писала последње слово о Патријарху.
У исто време подлац је ангажовао бот тимове који су преко спонзорисаних објава, лажних профила и налога, кренули у напад на епископе који му нису подобни, а који су потенцијална опасност да уђу у избор за Патријарха, а против су Вучићеве издајничке политике.
Не сумњајте ни часа, да ће подлац покушати да уметне лажи и у уста упокојеног Патријарха Иринеја како му је баш он дао савет да реши питање Косова и да он за то има благослов. За нашу децу наравно.
Његове бескрупулозне лажи су управо од њега и направиле оно што је Александар Вучић сада, а то је ПОДЛАЦ.
О томе какав је био Патријарх Иринеј даће суд и време и народ и историја.
Александар Вучић неће морати да чека толико.
Он сведочи сам о себи ко је и шта је.
Подлац.

Иван Ивановић
Председник Конзервативног покрета Наши