Конзервативни покрет Наши поново након десет година подноси захтев да се по узору на САД и Руску Федерацију и у Србији усвоји закон о „Страним агентима“ који ће у будућности омогућити да се сви медији, као и организације које се баве политиком, а финансиране су из иностранства буду означене ознаком „страни агент“.

КП Наши су пре десет година покренули ову иницијативу, и јасно представили јавности да новац за бројне српске медије и НВО улази преко бројних организација за спровођење специјалних операција ЦИА, попут НЕД и УСАИД чији је рад већ забрањен у појединим земљама Латинске Америке.
У Србији је приметно да бројне НВО и медији који су финансирани од организација које су продужена рука ЦИА, желе да по сваку цену утичу на српску спољну политику и односе Србије са Руском Федерацијом, као и да су отворени лобисти на независност Косова и Метохије.
Такође, овакве организације и медији су потенцијална опасност за извршавање најтежих кривичних дела попут изазивања државних удара и насилних револуција.
КП Наши захтева да се њихово деловање што пре стави у оквире Устава Србије и кроз доношење закона о  „Страним агентима„, док би свако противуставно деловање било строго санкционисано.
Инфо тим
КПН