РОДОЉУБЉЕ И СЛОГА

То је осећај поноса према својој земљи, славној историји и достигнућима. То је сећање на све велике битке, победе и поразе, цареве, краљеве, војнике и војсковође, раднике и научнике и на све оне који су уложили своје животе у Србију.

То је тежња да наша земља буде лепша, богатија, јача, срећнија. То је извор храбрости, достојанства,постојаности и снаге народа. Изгубивши свој патриотизам и национални понос и достојанство, ми ћемо избрисати себе као народ који је способан за велика духовна дела и задатке. Друштво очекује успостављање државности које исходи из традиције и савремених друштвених токова.

У наредном историјском периоду вредности су знање, информације и комуникације. То предочава већу улогу креативности и духовности.
Србија је дужна да у новој историјској ери буде једна од водећих светских духовних сила и духовна држава. Наше традиционалне духовне и културне вредности и наше конкурентске предности, у споју са кључним фактором савременог економског раста – научним и технолошким напретком, могу и треба да обезбеде решење за историјски задатак државотворног просперитета Србије у трећем миленијуму.

Историјски је доказано де је српски народ највеће подвиге и најузвишенија дела достизао уједињен. Разне политичке странке и појединци које су инструисани од западних замаља као свој основни циљ деловања виде у стварању што већих подела у српском друштву: социјалних, културних, економских, политичких, друштвених…

Како би се спречило оваково антидржавно и антиуставно деловање КПН инисистира на стварању јединствене друштвене и политичке платформе која је заједничка свим Србима као и грађанима лојалним држави Србији, која ће бити унешена у Устав Републике Србије, и која ће увек остајати иста без обзира на политичку опцију која је на власти.