НАЦИОНАЛНА БЕЗБЕДНОСТ

Службе безбедности, војска и полиција ће радити за народно добро, а не као приватна фирма која ради за корист политичара на власти и страних агентура.

Јаке оружане снаге су гарант безбедности сваке суверене замље. КПН залаже се за повратак служења редовног војног рока за сва пунолетна лица држављане Републике Србије и стратешка државна улагања у наменску војну индустрију.

КПН ће допринети на развоју одбране и безбедности, и јачању наших оружаних снага,опремајући их са модерном технологијом, радом на успону морала и социјалном сигурношћу војника.

Такође, акценат ће бити стављен на деполитизацију војске која ће бити искључиво у служби народа, а не режима и политичких странака. Начелник генералштаба не сме бити биран по политичким линијама већ искључиво по стручним.

 

Народна полиција насупрот политичкој.

 

Конзервативни покрет НАШИ безусловно ће радити на деполитизацији полиције и залагаћемо се да министар полиције не буде постављан по политичкој линији по завршетку избора, већ по стручној. Искуство је показало да министри који су постављени по политичкој линији не раде на заштити народа већ на осигуравању да њихова партија остане на власти без обзира колико је њено деловање штетно по народ. Из тих ситуација најчешће су се рађале диктатуре које су доносиле несагледиву штету држави и њеним грађанима.

Обавеза полиције мора бити да заштити грађане од опасности дроге, тероризма, екстремизма и организованог криминала.
КПН ће се залагати да уз постојеће агенције буде основан и „Комитет информационе безбедности Србије“ (информационе службе безбедности, обавештајне информационе службе, Центар за анализе и прогнозе, Специјални ресор за информисање).

КПН захтеваће хитно успостављање ефикасног информационог одбрамбеног система Србије, обзиром да информациони рат против Србије не престаје.