Конзервативни покрет НАШИ снажно подржава напоре Владе Републике Србије у истраживању и експлоатацији литијума на нашој територији. Литијум, као кључна компонента у производњи батерија за електрична возила и друге технолошке уређаје, представља један од најважнијих минерала за будућност наше земље.

Експлоатација литијума ће допринети значајном економском расту Србије, отварајући нова радна места и подстичући развој локалних заједница. Ова индустрија ће привући стране инвестиције и допринети повећању бруто домаћег производа (БДП).  Експлоатација литијума ће омогућити развој нових технологија и иновација у Србији, позиционирајући нашу земљу као лидера у области зелених технологија и одрживог развоја. Савремене технологије у експлоатацији литијума обезбеђују минималан утицај на животну средину, а Влада Србије и компаније које ће се бавити овим послом обавезале су се на примену највиших стандарда заштите животне средине.

Снажно осуђујемо активности такозваних еколога који организују протесте против експлоатације литијума. Ови појединци и групе, под изговором заштите животне средине, заправо покушавају да нанесу штету нашој држави и економском напретку. Они користе методе еко-тероризма, укључујући претње блокадом путева, пруга и других кључних инфраструктурних објеката, чиме угрожавају нормално функционисање наше земље.

Позивамо све грађане Србије да препознају важност развоја домаћих ресурса и да не подлегну манипулацијама оних који раде против интереса наше државе. Време је да се ујединимо у подршци нашој Влади и заједничким напорима градимо снажну, независну и просперитетну Србију.

Конзервативни покрет НАШИ ће наставити да се бори за интересе наше земље и нашег народа, промовишући политику која води ка економском расту и одрживом развоју.

Уједињени за будућност Србије!

Конзервативни покрет НАШИ