Конзервативни покрет НАШИ изражава најдубљу забринутост и осуду поводом јучерашњих догађаја у Ваљеву, где је руља која је протестовала против пројекта “Јадар” попут  упала у цркву и малтретирала свештеника. Овај чин, под изговором „буди уз народ или се помери“, подсећа на најмрачније тренутке наше историје када су бољшевици, користећи паролу „у име народа“ извршавали злочине над српским свештенством.

Сцена у којој свештеник бива злостављан и примораван да се повуче или напусти храм како би ови насилници могли да праве хаос и заузму звонару, представља чин незапамћеног насиља и непоштовања према нашој вери и традицији. Овакво понашање упада у храм, вика, претње, псовке су недопустиви и морају бити најоштрије осуђени.

Насиље над свештенством и светим местима не сме бити толерисано. Позивамо надлежне институције да хитно реагују и санкционишу одговорне за овај варварски чин. Такође, апелујемо на све грађане да не подлежу провокацијама и манипулацијама које воде ка дестабилизацији друштва и угрожавању верских објеката и личности.

У овим тешким временима, важно је да останемо уједињени и да покажемо поштовање према нашим традицијама и институцијама које су вековима чувале наш идентитет и веру. Насиље и терор не смеју бити средство за постизање било каквих циљева.

Конзервативни покрет НАШИ ће увек стајати у одбрани наших светих места, верских службеника и традиционалних вредности које су темељ нашег друштва. Позивамо све релевантне институције и грађане да нам се придруже у овој борби за очување нашег верског и културног наслеђа.

Инфо тим

КПН