Конзервативни покрет НАШИ најоштрије осуђује деловање невладине организације Бироди, која се финансира из страних фондова, а својим активностима ради у корист интереса својих финансијера, а не у интересу државе Србије и српског народа.

Ова организација, уместо да доприноси јачању демократских вредности и суверенитета наше земље, континуирано спроводи активности које подривају стабилност Србије и шире пропаганду која је у супротности са националним интересима.

Зоран Гавриловић директор БИРОДИ-а јавно у емисијама говори како  како га финансира Америка да шири демократију у Србији, а НВО Бироди  представља као независни актер у области истраживања и мониторинга, док је у реалности то  организација која  функционише као алат страних сила које желе да наметну своје агенде и моделе управљања, којима се директно подривају наши државни и национални интереси. Јасно је да њихов рад није у служби грађана Србије, већ служи интересима западних фондација и организација које финансирају њихове активности са циљем дестабилизације друштва и подривања државног суверенитета.

Зоран Гавриловић у својим медијским наступима изнео је низ скандалозних изјава попут  да су Срби из Крајине и Републике Српске „дошљаци“  у Србији, Русију и Кину назива недемократским друштвима, за телевизију Нова, која је у власништву тајкуна Драгана Шолака изјавио је, да Александар Вучић по Уставу “нема право да разговара са народом о било чему” , али и познат је по гушењу слободне речи пошто подноси пријаве против свих медија који не воде уређивачку политику у складу са његовим финансијерима.

Напомињемо да новац добија од америчког НЕД, Фонда за отворено друштво Џорџа Сороша, УСАИД, НДИ и многих других организација преко којих се шири мека моћ САД.

Позивамо све грађане Србије да препознају праву природу деловања оваквих организација и да се заједно одупремо сваком покушају спољног мешања у унутрашње послове наше земље. Такође, апелујемо на државне институције да преиспитају финансирање ових организација, као и да заштите интересе Србије од оваквих субверзивних активности.

Србија мора остати суверена земља, слободна од притисака и уцена споља, окренута својим националним интересима и традиционалним вредностима.

Конзервативни покрет НАШИ