Конзервативни покрет НАШИ представља иницијативу за постављање бисте Муамера ел Гадафија на Петроварадинској тврђави у Новом Саду. Ово место има посебан значај јер је Гадафи, велики пријатељ српског народа, посетио тврђаву 1975. године.

Муамер ел Гадафи био је визионарски лидер који је водио Либију кроз периоде велике трансформације и напретка. Његова посвећеност социјалној правди и борби против империјализма учинила га је симболом отпора против хегемоније предвођене Сједињеним Америчким Државама и њиховим савезницима. Његова трагична смрт, последица агресије и уплитања империјалистичких сила, оставила је неизбрисив траг у срцима многих који се залажу за суверенитет и слободу свих народа.

Гадафи је такође био један од истакнутих лидера Покрета Несврстаних, чији је циљ био јачање сарадње и солидарности међу земљама које су се залагале за независност и слободу од колонијализма и неоколонијализма. Као лидер Либије, Гадафи је допринео јачању овог покрета и био значајан глас у борби за права и суверенитет земаља које су тежиле самоодређењу и правди.

Српски народ је током историје увек ценио пријатељство и подршку. Гадафијева подршка нашој земљи у тешким временима заслужује да буде одабрана на достојан начин. Постављање његове бисте на Петроварадинској тврђави би био симбол поштовања и сећања на човека који је био прави пријатељ Србије.

Позивамо све надлежне институције, локалне власти и грађане да подрже ову иницијативу и да заједничким снагама остваримо овај циљ. Постављање споменика Муамеру ел Гадафију биће не само чин поштовања према његовом лику и делу, већ и порука свету да Србија памти своје пријатеље и да је посвећена очувању истине и правде.

Инфо тим
КПН