Конзервативни покрет НАШИ са великом забринутошћу прати трендове у савременој музичкој индустрији, где све више музичара и група отворено промовише коришћење дроге у својим песмама и спотовима. Сматрамо да овакво понашање има изузетно штетан утицај на омладину, подстичући их на деструктивно и опасно понашање.

Музика је моћан медиј који утиче на младе умове, формира њихове вредности и понашање. Уместо да служи као средство за промоцију позитивних вредности и здравог живота, сведоци смо како се све чешће користи за промоцију дроге, насиља и неморала. Ово је апсолутно неприхватљиво и мора се хитно зауставити.

Позивамо надлежне институције да предузму следеће кораке:

  1. Забрана музичара и група које промовишу коришћење дроге: Захтевамо да се уведе забрана наступа и емитовања свих музичара и група које у својим текстовима или спотовима промовишу коришћење дроге. Овакво понашање мора бити строго санкционисано.
  2. Увођење пореза на кич и шунд: Предлажемо увођење посебног пореза на музику и друге културне садржаје који се могу окарактерисати као кич и шунд. Приход од овог пореза треба да буде усмерен на подршку културним и едукативним програмима који промовишу праве вредности и здрав начин живота.
  3. Образовне кампање: Потребно је покренути опсежне образовне кампање које ће упозорити младе на опасности коришћења дроге и промовисати здраве стилове живота. У ове кампање треба укључити школе, медије и утицајне личности које ће позитивно утицати на младе.

Конзервативни покрет НАШИ верује да је будућност наше земље у рукама наше омладине. Морамо се сви заједно потрудити да им обезбедимо здраво, безбедно и подстицајно окружење у коме ће моћи да развијају своје потенцијале. Позивамо све грађане, родитеље, просветне раднике и државне институције да нам се придруже у овој важној борби за будућност наших младих.

Инфо тим

КПН