Конзервативни покрет Наши најоштрије осуђује вођење антируске кампање и мешање у унуштрашњу политику Републике Србије од стране Ентони Годфрија амбасадора САД у Србији.

Амбасадор Годфри дао је себи за право да преко државне телевизије РТС даје антируске политичке коментаре и Русију прозива да врши притисак на нашу земљу преко тога што „Србија зависи од само једног извора енергије“ и да Русија то користи за спровођење својих политичких циљева.

Амбасадор Годфри је у преводу рекао да Русија уцењује Србију преко набавке гаса и да је због тога Србија приморана да подржава Руску Федерацију, при чему је нагласио да је Србија суверена земља која сама треба да одлучује од кога ће се снабдевати енергијом.

Очигледно је да је за амбасадора Годфрија, Србија једино суверена земља када треба да прекине своје контакте са Руском Федерацијом, међутим Србија није суверена земља када треба да брани Косово и Метохију и да сама одлучује о својој судбини.

Амбасадор Годфри само је потврдио да САД немају пријатељску политику према Србији и да се ради о двоструким стандардима.

Састанак у Вашингтону није био пријатељски, већ дубоко понижавајући по Србију и српски народ, а његов једини циљ је да се Србија уведе у сукоб са својим традиционалним пријатељима и као круна понижења призна независност Косова и Метохије од стране Србије.

Све док САД буду водиле овакву непријатељску политику према Србији, бојимо се да српски народ неће још много година променити своје негативно мишљење о Америци без обзира ко је њен председник.

ИНФО СЛУЖБА

КПН