Конзервативни покрет НАШИ поднео је кривичну пријаву Одељењу за високотехнолошки криминал против Ненада Чанка лидера ЛСВ,  FACE TV и против портала face.ba преко којих је директном укључењу у централни дневник  FACE TV позвао на убиство Владимира Путина председника Руске Федерације.

Ненад Чанак је рекао „На просторима које Путин контролише нема мира, ту оперишу герилци. Ово се мора завршити поразом Русије и смрћу Путина – нема другог!“

Ова изјава је отворени позив на убиство председника Руске Федерације и покушај да се Република Србија увуче у сукоб са Русијом преко Ненада Чанка лидера политичке партије које није забрањена од стране Уставног суда.

Ова изјава лидера политичке партије која слободно делује и самим тим има легитимитет,  може се посматрати као терористички акт и жеља да се читав регион увуче у сукоб, а све зарад интереса страних обавештајних сила.

Посебно упитно је зашто се Ненад Чанак са овом изјавом обратио преко извесне FACE TV и да ли његово обраћање има за циљ уношење немира на територији Републике Српске и изазивање оружаних сукоба.

КП НАШИ позива истражне органе да се Ненад Чанак по повратку у Србију ухапси и процесуира због позива на убиство, као и да се истраже његове везе за обавештајним структурама у БиХ .

 

ИНФО ТИМ

КПН