Конзервативни покрет Наши доделио је награду за ширење патриотизма и патриотских идеја за 2022. годину српском народу на барикадама на Косову и Метохији, док је негативна награда, за највећи допринос против сопствене државе и народа додељена саветнику у тзв. Влади Косова Ради Трајковић, председници Европског покрета Срба са Косова.

У име покрета, награде је на конференцији за новинаре доделио Иван Ивановић, председник покрета Наши, па су Срби на барикадама добили Карађорђеву устаничку заставу и грумен земље из Марићевића јаруге, док је Рада Трајковић добила авионску карту у једном правцу за Тирану.

– У српској многострадалној историји Срби су се увек делили на оне који су радили за свој народ и државу и за оне који су били против сопственог народа и државе. И то се увек одражавало на косовском миту и косовском завету. Косовски завет нам је дао јасно утемељење да је земаљско за малена царство, а небеско за векове века. Српска иделогија Конзервативног покрета Наши је да се увек мора бранити оно најсветије у нашем народу, а то је Косово и Метохија – казао је Ивановић, а затим наставио:

– Тако смо одлучили да ове године награда буде додељена српском народу на барикадама на Косову и Метохији, који се већ данима бране од Аљбина Куртија, шиптарског терористе. Награда је застава вожда Карађорђа, односно застава српских устаника из Првог српског устанка, и такође земља са које је започео Први српски устанак, и то смо такође ставили на ову урамљену заставу.

Ивановић је нагласио да ова застава неће завршити у конференцијској сали, већ ће, како је рекао, бити однета српском народу на барикадама.

Контактирали смо их, међутим, из добро познатих разлога нико од њих није могао да буде овде са нама. Али зато ћемо ми моћи да будемо тамо са њима. Отићићемо и делићемо судбину нашег народа на Косову и Метохији, као што смо то радили и протеклих 16 година колико постоји покрет Наши. Српски народ се брани на барикадама и ми морамо бити уз свој народ – истакао је он.

Он је навео и ко је добио негативну награду.

– „Награда“ за оног ко је највише учинио против српског народа, или како их је покрет Наши називао „србомрсцима“, за ову годину добила је Рада Трајковић, која је ушла у албанску владу, која седи са Аљбином Куртијем, док српски народ на Косову и Метохији брани своје стазе, своје путеве, своје припаднике полиције који се нелегално и нелегитимно хапсе. Можемо да видимо ових дана како се пуца у српски народ, како му се прети, сваког часа се чују експлозије и рафали. Међутим то госпођу Раду Трајковић не интересује. Она је дефинитивно србомрзац и једино што можемо да јој дамо је авионска карта да отпутује у Тирану – казао је Ивановић.

 

 

Иван Ивановић (фото: Правда)

Он је то образложио речима да ако јој се не свиђа у Србији, може да се пресели и оде одавде.
– Видимо да се ових дана непрекидно жалила америчкој амбасади, жалила се разним амбасадама, жалила се амбасади САД у Приштини. Дакле, она је згазила на све српске институције, згазила на српски народ  и практично се понаша као да Србија нема своју државу, и као да српски народ нема своју државу – приметио је он.

Ивановић је напоменуо да морамо да негујемо традицију и културу да „јасно јавности ставимо до знања ко ради за ову државу, а ко је против ње“. Он је додао и да ова награда почиње да се додељује од ове године, али је подсетио да је покрет Наши и раније правио „фамозне спискове“, у којима је објављивао смо ко су највећи Срби, а ко су највећи антисрби.

Због таквих спискова и тога  што смо радили доста пута смо и страдали, били смо хапшени, привођени, али ето, живи смо и здрави и сада можемо да кажемо шта је истина – указао је Ивановић.

Како је рекао, овај поклон ће завршити на српским барикадама, јер КП Наши „жели да пренесе тај слободарски дух вожда Карађорђа на Косовo и Метохију.

– Однећемо им устаничку заставу, јер устанак српског народа на Косову и Метохији никада не може да престане. Косова и Метохије се никада не можемо одрећи, то је наша колевка, светиња и под заставом вожда Карађорђа верујемо да ћемо и повратити нашу јужну покрајину – поручио је Ивановић.

Он је додао да се из тог разлога уз ову урамљену заставу прилаже и земља одакле је почео први српски устанак, стварање модерне српске државе.

– Самим тим ћемо спојити и стару српску државу, стару Србију и модерну српску државу која је настала из Марићевића јаруге – истакао је Ивановић, који је затим показао урамљену Карађорђеву заставу.

 

Потом је позвао све српске патриоте и националисте да се прикључе одбрани Косова и Метохије.

– Позвао бих их да се прикључе барикадама и да будемо уз српски народ докле год то буде потребно. Једноставно, дошло се до момента када више не можемо да пустимо ни педаљ српске земље и морамо стати уз тај народ. Каква год била ситуација морамо стати у одбрану наше државе. Још једном позивам све да буду уз наше људе на Косоу и Метохији и да помогну на начин на који могу и на који мисле да је потребно – закључио је Ивановић.

Извор: Правда